lauantai 13. marraskuuta 2021

Kaikkivaltias * Almighty

Kun viikko sitten kirjoitin otsikolla ”Täydellistä”, yritin tehdä kirjoituksestani mahdollisimman lyhyen ja välttää samojen asioiden toistamista, joista olen kirjoittanut jo yli kymmenen vuoden ajan. Ilmeisesti oikaisin kuitenkin liian monta mutkaa, koska sain ihmettelevää palautetta, ja kirjoitusta oli selvennettävä. Täsmennyksiä jälkeenpäin kirjoittaessani ajatukseni jäivät pyörimään Kaikkivaltias-nimen ympärille.

When I wrote a week ago titled “Perfect,” I tried to make my writing as short as possible and avoid repeating the same things I’ve been writing about for over a decade. Apparently, however, I made it too short because I received surprising feedback and the writing needed to be clarified. As I wrote the details later, my thoughts revolved around the name Almighty.

Hepreassa jos jossakin kielessä nimi kuvaa omistajaansa. Kaikkivaltias on Hän, joka pitää hallussaan kaikkea valtaa. Olen liittänyt tuon nimen mielessäni aina Isä-Jumalaa, mutta nyt heräsin tarkistamaan muutamia Raamatun tekstejä ja löysin uusia näkökulmia.

In Hebrew, if in any language the name describes its owner. The Almighty is He who possesses all power. I have always associated that name with God the Father in my mind, but now I woke up to review a few Bible texts and found new perspectives.

Ilmestyskirja on apostoli Johanneksen kirjoittama sen ilmestyksen pohjalta, jonka hän sai Jeeshualta, ja jonka taas Isä-Jumala antoi Pojalleen, Jeeshualle (Ilm. 1: 1).  Mukana ovat siis sekä Isä että Poika, ja siksi molemmat esitellään myös kirjan tervehdyssanoissa. 

The book of Revelation is written by the apostle John on the basis of the revelation he received from Jeshua, and which God the Father gave to his Son, Jeshua (Revelation 1: 1). So both the Father and the Son are involved, and therefore both are also presented in the greetings of the book. 

Jakeessa Ilm. 1: 8 esiintyy myös sana Kaikkivaltias. Tämä sana on käännetty kreikan sanasta παντοκρατωρ (pantokratoor), joka merkitsee nimenomaan kaikkivaltiasta. Vaikka hepreassa on Kaikkivaltiasta merkitsevä sana שדי (shaddai), Franz Delitzsch ei ole kuitenkaan käyttänyt sitä omassa Ilmestyskirjan hepreannoksessaan, vaan sen tilalla on sanat אלהי צברות (elohei zebaot), sotajoukkojen Jumala. Arameassa on sanat הו דאיד כל, "hän joka ylläpitää kaikki”.

The word Almighty also appears in Revelation 1: 8. This word is translated from the Greek word παντοκρατωρ (pantokrator), which specifically means omnipotent. Although Hebrew has the word שדי (Shaddai) meaning Almighty, Franz Delitzsch has not used it in his own Hebrew edition of Revelation, but is replaced by the words אלהי צברות (elohei Zebaot), the God of armies. Aramaic has the words הו דאיד כל, "he who takes care of everything."

Ilmestyskirjan 4. luvussa Johannes esittelee taivaan valtaistuinsalin, jossa hän näki valtaistuimen ja valtaistuimella yhden istujan (4: 2). Mutta Ilmestyskirjan viimeisessä luvussa Johannes puhuu ”Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta” (22: 1). Niinpä taivaan valtaistuimella on kaksi istujaa (ei kolme). 

In Revelation 4, John presents the throne room of heaven, where he saw the throne and one sitting on it (4: 2). But in the last chapter of Revelation, John speaks of “the throne of God and of the Lamb” (22: 1). Thus, there are two sitting on the heavenly throne (not three).

Jeeshua ennusti tämän saman asian ollessaan kuulusteltavana suuren neuvoston edessä ja vastatessaan ylimmäiselle papille, Kaifaalle: ”tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä” (Matt. 26: 64).

Jesus foretold the same thing as he was questioned before the great council and in response to Caiaphas the high priest: ”Hereafter shall ye see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven" (Matthew 26:64).

Taivaan valtaistuimella istuvat Voima ja Ihmisen Poika. 12-yksikköinen suorakulmio viikon takaisessa kirjoituksessani (Täydellistä) esittää samaa asiaa, tosin siinä kahden istujan nimet ovat Jumala Kaikkivaltias, אל שדי/345 ja Minä Olen eli Ehjee, אהיה אשר אהיה/345.

On the throne of heaven are sitting the Power and the Son of Man. The 12-unit rectangle in my writing a week ago (Perfect) presents the same thing, though in it the names of the two sitters are God Almighty, אל שדי 345  and I Am or Ehyeh, אהיה אשר אהיה / 345.

Seuraavat Raamatun jakeet Danielin kirjasta Ilmestyskirjaan valaisevat Karitsan nousua Voiman oikealle puolelle, eli sitä miten myös Pojasta tuli Kaikkivaltias, Shaddai שדי,  Kaikkivaltiaan Jumalan, אל שדי, El Shaddain rinnalle.

The following Bible verses from the book of Daniel to the book of Revelation illuminate the rise of the Lamb to the right side of Power, that is, how the Son also became Almighty, Shaddai שדי, alongside Almighty God, אל שדי, El Shaddai.

✝️ Dan. 4: 23 - ”... valta on taivaan” (1933) - ”... valta on Taivaan” (1992)

Dan. 4: 23 (in Finnish) - "... the power is in heaven"

✝️ Dan. 7: 13, 14 - ”Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhanikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen. Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.”

Dan. 7: 13, 14 - ”I saw in the night visions, and, behold, one like the Son of man came with the clouds of heaven, and came to the Ancient of days, and they brought him near before him. And there was given him dominion, and glory, and a kingdom, that all people, nations, and languages, should serve him: his dominion is an everlasting dominion, which shall not pass away, and his kingdom that which shall not be destroyed."

✝️ Matt. 9: 6 - ”... Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi...”

Matthew 9: 6 - ”...the Son of man hath power on earth to forgive sins..."

✝️ Matt. 28: 18 - ”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ’Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä’.”

Matthew 28: 18 - ”And Jesus came and spake unto them, saying. All power is given unto me in heaven and in earth."

✝️ Joh. 5: 26, 27 - ”Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.”

John 5: 26, 27 - ”For as the Father hath life in himself; so hath he given to the Son to have life in himself; And hath given him authority to execute judgment also, because he is the Son of man."

✝️ 1. Kor. 15: 21 - 28 - "Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. Sillä hänen pitää hallitseman ’siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle’. Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema. Sillä ’kaikki hän on alistanut jalkojensa alle’. Mutta kun hän sanoo: ’kaikki on alistettu’, niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.”

1. Cor. 15: 21 - 28 - ”For since by man came death, by man came also the resurrection of the dead. For as in Adam all die, even so in Christ shall all be made alive. But every man in his own order: Christ the firstfruits; afterward they that are Christ’s at his coming. Then cometh the end, when he shall have delivered up the kingdom to God, even the Father; when he shall have put down all rule and all authority and power. For he must reign, till he hath put all enemies under his feet. The last enemy that shall be destroyed is death. For he hath put all things under his feet. But when he saith all things are put under him, it is manifest that he is expected, which did put all things under him. And when all things shall be subdued unto him, then shall the Son also himself be subdued unto him that put all things under him, that God may be all in all."

✝️ Ef. 1: 19 - 22 (1992) - ”ja miten mittaamaton on  hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassa maailmassa. Jumala on alistanut kaiken hänen valtaansa ja asettanut hänet kaiken yläpuolelle seurakuntansa pääksi.”

Eph. 1: 19 - 22 - ”And what is the exceeding greatness of his power to us-ward who believe, according to the working of his mighty power. Which he wrought in Christ, when he raised him from the dead, and set him at his own right hand in the heavenly places, Far above all principality, and power, and might, and dominion, and every name that is named, not only in this world, but also in that which is to come. And hath put all things under his feet, and gave him to be the head over all things to the church."

✝️ Kol. 2: 15 (1992) - ”Hän riisui aseista vallat ja voimat ja saattoi ne kaikki häpeään, kun hän teki Kristuksesta niiden voittajan.”

Col. 2: 15 - "And having spoiled principalities and powers, he made shew of them openly, triumphing over them in it."

✝️ Hepr. 2: 14 - ”Koska siis lapsilla on veri ja liha, tuli hänkin niistä yhtäläisellä tavalla osallisiksi, että hän kuoleman kautta kukistaisi sen, jolla oli kuolema vallassaan, se on perkeleen”

Hebrews 2: 14 - ”Forasmuch then as the children are partakers of flesh and blood, he also himself likewise took part of the same; that through death he might destroy him that had the power of death, that is, the devil."

✝️ 1. Piet. 3: 21, 22 (1992) - ”... Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, hänen, joka on mennyt taivaaseen ja istuu Jumalan oikealla puolella ja jolle on alistettu enkelit, vallat ja voimat.”

1. Peter 3: 21, 22 - ”... by the resurrection of Jesus Christ: Who is gone into heaven, and is on the right hand of God; angels and authorities and powers being made subject unto him."

✝️ Ilm. 12: 10 - ”Ja minä kuulin suuren äänen taivaasta sanovan: ’ Nyt on tullut pelastus ja voima  ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos.”

Rev. 12: 10 - ”And I heard a loud voice saying in heaven, Now is come salvation, and strenght, and the kingdom of our God, and the power of his Christ: for the accuser of our brethren is cast down, which accused them before our God day and night.”


Miten ihailtavaa saumatonta yhteistyötä Isältä ja Pojalta Saatanan kapinan ja kuoleman kukistamiseksi!

What an admirable seamless cooperation from Father and Son to defeat Satan's rebellion and death!


❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


”Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen.” (Ilm. 5: 12 - 1992)

”Worthy is the Lamb that was slain to receive power, and riches, and wisdom, and strength, and honour, and glory, and blessing.” (Rev. 5: 12)


https://www.youtube.com/watch?v=7tViHs7MeTk

https://www.youtube.com/watch?v=jS2osOLEe0U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti